13.8.2016

Sisun oma huone
 Moikka!

Nyt olisi vihdoin vuorossa kuvia toisesta lastenhuoneesta. Meillähän oli alunperin ajatuksena laittaa lapset samaan huoneeseen (juttua yhteisestä lastenhuoneesta voit lukea täältä), mutta aika pian totesimme sen olevan mahdoton ajatus. Molemmat tarvitsevat omaa rauhaa ja tilaa, etenkin nyt syksyllä ekaluokan aloittava tyttö. Neljä vuotta on iso ikäero ja vaikka lapset usein yhdessä leikkivätkin, vanhempi tahtoisi yhä kasvavassa määrin keskittyä rauhassa piirtelyyn, satujen kirjoittamiseen ja kirjojen lukemiseen. Koulun alku tuo lisäksi läksyt ja kyläilevät kaverit, joten oman rauhan kaipuu on ymmärrettävää. Lisäksi kahden lapsen lelumäärän änkeminen yhteen huoneeseen ei vain olisi onnistunut. Teimme kolmannesta huoneesta Sisulle oman huoneen. Huone on tähän saakka ollut työ / vierashuoneena. Yövieraiden majoittumista ajatellen huoneeseen sai toistaiseksi vielä jäädä vuodesohva.

 

Sisu on syntymästä saakka nukkunut meidän välissä ja nukkuu siinä vieläkin. Viimeisen lapsen kohdalla näissäkin asioissa on sitä tiettyä haikeutta, hän on viimeinen joka meidän välissä nukkuu. Eikä ehkä edes halua siihen enää  kauaa. On niin ihana nukahtaa pieni käsivarsi kaulalla ja kuunnella tuhinaa. Oma sänky selvästi Sisua kiinnostaa, mutta toistaiseksi sinne on kömmitty vaan hetkeksi köllöttelemään :)


 Pidempään blogia seuranneet ehkä muistavatkin vuosien takaisen operaation betoniseinä. Maalasin silloiseen työhuoneeseen tuon lipaston takaisen seinän ja viereisen seinän betonisen näköiseksi useata harmaata maalisävyä käyttäen, telailemalla ja pesusienellä tuputtelemalla. Nyt jätimme näkyville enää tuon yhden viistotun seinän, vasemmalla oleva seinä maalattiin viikko sitten viikonloppuna valkoiseksi. Lipasto on Ikean Bestå- sarjaa, lipaston päällä olevat taulukehykset ovat Jyskin ja printit tilattu Ebaysta. Sisu-kyltti on saatu Tokmannilta Sisu-purkkalaatikosta. Lamppu- valaisin on tavaratalo Hurrikaanista.


 Isot lattiatyynyt tein Jyskin harmaista räsymatoista, mutta niille ei ole vielä paikkaa vierassohvan  ollessa toistaiseksi tässä huoneessa. Niinpä nostin ne sängylle selkänojatyynyiksi. Kasipallotyyny on Ikeasta ja kettutyyny H&M:n. Harmaa tähtipäiväpeite on Ellokselta.Ikean pieni pöytä ja tuolit ovat juuri passelin kokoiset kolmivuotiaalle. Pöytä on saanut osumaa vuosien varrella ja olen leikannut siihen mustasta Dc-fixistä pilven mallisen suojan. Vasemmalla näkyy ovi vaatehuoneeseen ja oikealla on huoneen ovi. Pöytä mahtuu juuri tähän väliin.
Clas Ohlsonin suureen liukuvärjättyyn pyykkikoriin mahtuu legot, lipastoon kaikki muut autot, junaradan osat jne. Pitkä lavarekka pääsi parkkiin sängyn alle. Mustavalkoinen automatto on H&M:n. Vielä pitäisi kiinnittää verhotanko, ommella verhot ja keksiä jotain sängyn yläpuoliselle seinälle. Kenties joku isompi taulu jossa jotain mintunvihreää? Mutta pientä hienosäätöä vaille huone on nyt valmis :)

 Tältä näytti Mandin huoneessa vielä talvella, nyt pieniä muutoksia on tapahtunut sielläkin. Hankittiin tulevalle koululaiselle työpöytä ja työhuoneessa ollut korkea Bestå- säilytyskokonaisuus siirtyi tänne. Täytyykin kuvata joskus uudemman kerran tätäkin huonetta :) Ja meilläkin alkaa koulurumba ensi viikolla! Aika on mennyt kuin siivillä, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin... Työpöytä ja koulureppu on hankittu, kouluvaatteet ja kengät päivitetty. Kysyin eilen illalla tulevalta ekaluokkalaiselta jännittääkö ja kuulemma jännittää. Kysyin että mikä siinä jännittää, niin kuulemma se että vuoden päästä alkaa tokaluokka :D6 kommenttia:

 1. Ihana mandi! stressaan itse ihan yhtä ajankohtaisia asioita yleensä :D
  Ja hienolta näyttää sisun huoneessa. Ihanat noi printtitaulut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin osaan hyvin samaistua tähän! :) Samasta puusta ollaan veistetty, niin hyvässä kuin pahassa... Asioista kun on turha stressata etukäteen, helppoa sanoa toiselle mutta vaikea elää itse sen mukaan ;)
   Taulut on kyllä kivat!

   Poista
 2. Todella kiva kokonaisuus tuo Sisun huone! Menee varmasti tuollaisena pitkään isommallekin pojalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vähän vielä keskeneräinen mutta oikein kiva alku :)
   Neutraalit värit menee pitkään hienosti jos vaan poitsulle itselleen tämä staili isompanakin sopii :)

   Poista
 3. Näyttää tosi kivalta, mustavalkoisuus toimii hienosti myös lastenhuoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mustavalkoisuus toimii missä vaan, mehän se tiedetään :)
   <3

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)