4.9.2016

Helpot Venäläiset




Syksyistä sunnuntaita! Syksyyn kuuluu säilöminen. Ainakin meillä, vaikka sitä sisäistä Marttaa ei vielä olekaan löytynyt :) Pakkaseen päätyy talven varalle puolukat, mustikat ja viinimarjat. Etikkakurkkuja voisi tehdä ympäri vuoden, mutta sekin jostain syystä painottuu syksyyn? Ehkä siksi, että silloin keittiössä tulee luuhattua koko ajan muutenkin.

Rakastan suolakurkkuja leivän päällä. Muutama vuosi sitten sain anopilta tuliaisina purkin ihania kurkkuja, jotka olivat yhtä aikaa suolaisia ja makeita, sopivan valkosipulisia ja kurkut rapsakoita. Sen jälkeen olen saanut näitä purkillisia lisääkin ja viimeksi anoppilassa kyläillessä pyysin reseptiä itsellenikin. Olen aina pitänyt kaikkea säilömistä hankalana, sotkuisena ja aikaa vievänä hommana. Mutta nämä kurkut valmistuvat vain ainekset sekoittamalla ja nostamalla purkit jääkaappiin! Kurkut ovat valmiita noin viikossa.

~ Venäläiset kurkut ~

  • n. 1kg tuoretta kurkkua
  • tillin kukintoja
  • 2rkl sinapinsiemeniä
  • 2-4 valkosipulinkynttä
Etikkaliemi:
  •  1 pikkupullo (0.33) perinteistä vissyä
  • 1dl väkiviinaetikkaa
  • ½dl suolaa
  • 3dl sokeria
Sekoita liemen ainekset niin että sokeri liukenee. Pese ja viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. Lado puhtaisiin lasipurkkeihin kerroksittain kurkkua, valkosipulia, tillinkukintoja ja sinapinsiemeniä. Kaada lopuksi liemi purkkeihin ja hölskyttele. Nosta jääkaappiin noin viikoksi.

Kurkut painuvat kasaan, joten purkit saa sulloa täyteen! Itse en tätä ensimmäisellä kerralla huomannut ja jo samana iltana purkeissa oli melkein puolet tyhjää :) Ehkä ensi kerralla muistan jo sulloa purkit todella piukkaan.


Täällä podetaan pienoista väsymystä eilisten häiden jälkimainingeissa, ne olivatkin sitten viimeiset häät hetkeen. Alkakaas nyt kuitenkin joku naimattomista kavereista jo miettiä häitä ensi vuodelle, häissä on aina niin kivaa! <3



4 kommenttia:

  1. Minäkin rakastan suolakurkkuja! Koskaan en ole itse tehnyt, mutta muistan lapsuudestani, miten äiti teki niitä joka syksy. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä niin hyviä! Ja suosittelen kokeilemaan itsekin tehdä, oli suorastaan lapsellisen helppo homma :)

      Poista
  2. Herkkua :) Helppo tehdä itse, säilyy suht hyvin ja mukava syödä leivän päällä <3 http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parasta leivän päällä :) Ja tosi helppoja oli tehdä!

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)