16.10.2016

Kinderkakku




Onpas ollut hulinaa! Pienin pumpsukka täytti tänään kolme vuotta. Aamulla ei meidän välissä meinannut enää uni maistua kun tuleva päivä jännitti niin että pieniä varpaita kihelmöi. Pienet kädet ja jalat vispasivat, vuorotellen huokailtiin ja kiherrettiin. Lopulta oli noustava ylös ja onneksi ekat paketit sai avata jo heti aamusta! Oli isoa pakettia, pientä pakettia, pehmeää pakettia ja kovaa pakettia. Ne pehmeät heivattiin sivuun hetken halailun jälkeen, mutta niistä isommista paljastuneilla monsteriautoilla ja kitaralla onkin sitten leikitty koko päivä! Ennenkuin vaihdan itsekin pyjaman päälle ja kaadan itselleni ansaitun lasin punkkua, tulin jakamaan meidän synttärikakun ohjeen tänne.

Annoin Sisun itse toivoa synttäreiden tarjoilut ja toiveena oli sipsejä, dippikastiketta ja coca-colaa. Ja tietysti kakku. Kakun kuvia googleteltiin yhdessä ja lopulta päädyttiin överisti karkeilla koristeltuun Kinderkakkuun. Omin valtuuksin lisäsin menuhun vielä riisipiirakat munavoilla, kinkkupiirakan, fetasalaatin ja vihannestikut. Pelkäsin kakun olevan aivan ultimateällömakea, mutta sitä se ei ollut. Taltutti kyllä silti makeannälän kertaheitolla :) Tässä meidän oma versio perinteisestä keksipohjaisesta tuorejuustotäytteisestä Kinderkakusta. Meidän kakkuun tuli mehevä suklaapohja, täytteeksi valkosuklaa- vaniljatäyte ja maitosuklaa- vaniljatäyte, väliin mansikkapyreetä ja päälle tummasuklaaganache. Olkaatten hyvät!

~Kinderkakku~

Suklaakakkupohja:
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • ¾ tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
  • 150 g voita
  • 3 ½ dl sokeria
  • 3 munaa
  • 3 dl kädenlämpöistä maitoa
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 24cm kakkuvuoka (itse tykkään käyttää irtopohjavuokaa). Sekoita keskenään kuivat aineet. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää munat yksitellen. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja lämmintä maitoa. Kaada kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla 170 asteessa noin 50min. Pohja saa jäädä keskeltä pehmeäksi, älä paista liian kuivaksi! Anna pohjan jäähtyä kunnolla, nosta vaikka peitettynä ulos viileään.

Valkosuklaa-vaniljatäyte:
  • 2½dl vispikermaa
  • 130g valkosuklaata
  • 100g vaniljarahkaa
  • 2rkl vaniljakreemijauhetta
Maitosuklaa- vaniljatäyte:
  • 2½dl vispikermaa
  • 150g maitosuklaata
  • 100g vaniljarahkaa
Suklaaganache:
  • 100g tummaa suklaata ja 100g kuohukermaa
Koristeluun Kinder- suklaamunia ja Kinder- patukoita.

Lisäksi muutama desi pakastemansikoista sauvasekoittimella soseutettua mansikkapyreetä. Tämän voi jättää pois, mutta se toi muuten makeaan kakkuun vähän raikkautta.

Aloita vaahdottamalla molempien täytteiden vispikermat, eli 5dl. Jaa kermavaahto kahteen kulhoon ja lisää joukkoon vaniljarahka. Sulata suklaat erillisissä kulhoissa, joko mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita suklaasulat omiin kulhoihinsa rahkan ja kermavaahdon joukkoon. 

Halkaise hyvin jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja nosta päällimmäinen osa kakkulautaselle alimmaiseksi, niin että pohjan päälliosa tulee lautasta vasten. Nosta irtokakkupohjavuoan reunus pohjan ympärille. Näin täytteet pysyvät kakun sisällä täyttövaiheessa. Jos kakkupohja tuntuu kaipaavan kostutusta, sivele vaniljamaidolla (maitoa ja vaniljasokeria). Sivele pohjalle mansikkapyreetä ja kaikki valkosuklaa-vaniljatäyte. Laita keskimmäinen kakkupohja päälle. Ei haittaa vaikka pohja repeilee, asettele vain palaset kohdilleen. Reunus pitää kyllä kakun kasassa kunnes se jähmettyy. Kostuta taas vaniljamaidolla ja sivele mansikkapyreellä. Kaada päälle maitosuklaa-vaniljatäyte ja viimeinen kakkupohja. Kostuta vaniljamaidolla ja peitä hyvin kelmulla. Kakku saa tekeytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään muutaman tunnin.

Ota reunus pois kakun ympäriltä ja valmista suklaaganache. Siihen tarvitset 100g tummaa suklaata ja 100g kuohukermaa. Paloittele suklaa kattilaan ja kaada kerma päälle. Sulata hiljalleen kunnes seos on tasaista. Valuta kakun päälle ja reunoille. Koristele Kinder- karkeilla mielesi mukaan- muista, mitä överimpi sen parempi! Tässä kakussa ei koristeita säästellä :)






Näitä kaloreita kulutellaankin sitten ehkä isänpäiväkakkuun saakka, örph... No kerrankos sitä kolmevuotiskekkereitä juhlitaan! Nyt sitä punkkua. Sehän on ihan tutkitusti terveellistä, eikö?


Letkeää sunnuntai-iltaa ihanaiset ja rentouttavaa syyslomaa teille lomalaisille :)



6 kommenttia:

  1. Voi namiii! Herkullinen ohje ja miten upea toteutus! Kiitos reseptistä! 😍😛 Nähdäänkö BID:ssa 5.11?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olikin melko namia!! Suosittelen jos haluaa vetää oikein ultimatesuklaaöverit! 😂
      Nähdään, tulossa ollaan! Tosin näin ei- pääkaupunkilaisena on aina se vaara ettei löydä perille kun tapahtumat järkätään paikoissa joista ei ole koskaan kuullutkaan ❤

      Poista
  2. Voi miten upea kakku ja varmasti myös tosi hyvää! Mun täytyisikin alkaa metsästää täydellistä kakkureseptiä joulukuun alun juhliin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli kyllä herkullista kakkua :) No tässä voisi olla yksi varteenotettava vaihtoehto sun tuleviin juhliin :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Suosittelen! Superisti suklaata mahdutettuna yhteen kakkuun :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)