23.10.2016

Sunnuntai - välimallin jätkä

Sunnuntai on mulle sellainen, kaikkien viikonpäivien välimallin jätkä. Ei oikeen mistään kotoisin. Ei enää kevyt viikonloppu, ei vielä kiireinen arki. Kaiken kaikkiaan vähän painostava päivä. Mielessä on kaikki asiat joita oli ajatuksena viikonlopun aikana hoitaa, jäi tekemättä. Niin ikään mielessä jo uusi viikko, eikä niillekään hommille voi tehdä vielä mitään.

Toisil on suuret, toisil on pienet,
minulla on sopivan kokkoiset.
Täss on sulle
välimallin jätkä,
välimallin laulu,
välimallin naamataulu.
Toiset on tyhmiä, toiset on fiksui,
minä oon siltä väliltä.
Täss on sulle
välimallin jätkä,
välimallin laulu,
välimallin naamataulu.
Välimallin jätkä
välimallin laulu,
välimallin naamataulu!
  Kari ja Karvattomat (Kummeli)


Toisaalta, onko niin paha juttu olla välimallin jätkä? Olla siltä väliltä vähän joka asiassa. Ei paras, muttei huonoinkaan. Ei tyhmä, muttei nerokaan. Minäkin taidan olla sellainen välimallin jätkä, ainakin bloggaajana! Tähän lopputulemaan tulin osallistuttuani 7-päivän blogihaasteeseen, jonka perimmäisenä tarkoituksena on kasvattaa oman bloginsa lukijamäärää ja tulla paremmaksi sisällöntuottajaksi. Muutamia ihan hyviä vinkkejä olen saanut, suurin osa informaatiosta on kuitenkin jo tuttua. Mutta on aina herättelevää kuulla ne totuudet toisen suusta.

Haaste kääntyi ehkä kohdallani vähän väärään suuntaan, sillä huomaan tekeväni monia juttuja jotka kuuluvat "älä tee näin"- kategoriaan. Kerron mitä meille kuuluu, mitä olen tehnyt, julkaisen myös niitä vähän epäonnistuneempiakin kuvia. Bloggaan sillisalaattiblogissani ja rämmin usein eteenpäin vailla minkäänlaista suunnitelmaa. Sen sijaan että olisin kokenut bloggaajana valaistumisen, meninkin ihan puihin. Enhän mä osaa. Haluanko edes? Olen ehkä blogien lukijanakin vähemmistöä, sillä tykkään ihan oikeasti lukea mitä bloggaaja on tehnyt ja mitä hänelle kuuluu. Etenkin kun moni teistä on tullut tutuksi oikeassakin elämässä.

Mutta se, mikä oikeasti oli hyvä ja havainnollistava juttu, oli suunnitelmallisuuden opettelu. Siihen voisin oikeasti panostaa ja ottaa sen haltuuni. Listata kivoja aiheita sitä mukaa kun niitä tulee mieleen ja ottaa käyttöön julkaisusuunnitelma. Tajusin opiskelleeni täysin samoja juttuja markkinoinnin kurssilla, mutta enpä edes tajunnut että samaa logiikkaa voisi soveltaa myös bloggaamiseen- vaikka tämä vain harrastus onkin. Blogihaaste on maksuton ja voin kyllä suositella sitä jos oma ajatus blogin suhteen on vähän hukassa. Haaste ei anna mitään valmiiksi pureskeltua ratkaisua, mutta vinkkejä ja työkaluja oman blogin kehittämiseen. Löydät haasteen täältä Tiia Konttisen blogista.

Olisi kiva kuulla mitä fiiliksiä haaste teissä herätti, saitteko jotain konkreettista siitä irti ja koitteko sen blogillenne hyödylliseksi? Oma haasteeni on nyt noin puolivälissä, katsotaan mitä siitä sitten lopulta käteen jää :)
  Ps. Uusi ihana kynttilänjalka on taas- mistäs muualtakaan- löytö Jyskistä. Aitoa marmoria ja kullanväristä metallia. Käykäähän pian hakemassa omanne jos marmori saa sydämen läpättämään ja kotona on tilaa vielä yhdelle kynttilänjalalle! Nämä viedään käsistä. Hinta alle vitosen ja noita tasaisesti palavia savuttamattomia kruunukynttilöitäkin saa ison paketin muutamalla eurolla. Tykkään :)6 kommenttia:

 1. Kaunis tuo kynttilänjalka! Mukavaa alkanutta viikkoa, onneksi sunnuntaista selvittiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihana!
   Kiitos samoin, ja onneksi maanantaikin on jo kokolailla selätetty :)

   Poista
 2. Kiitokset vinkistä, pitääkin tutustua tuohon blogihaasteeseen. Allekirjoitan hyvin ajatuksesi; välimallin akkana kun tuntuu, että koko elämä on jatkuvassa välitilassa. Iloa viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen testaamaan :)
   Iloa sinnekin uuteen viikkoon!

   Poista
 3. Minäkin aion tutustua tuohon blogihaasteeseen! :) Onpa superkaunis kynttilänjalka! Minusta sinun blogi on tosi kiva, kuuluu suosikkeihini :) Keskivertoa selvästi parempi ;)

  www.pellavaajapastellia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tutustua! Kyllä siitä ainakin minulle oli hyötyä, jos ei muuten niin sain uusia näkökulmia oman blogini arvioimiseen ja työkauluja sen kehittämiseen.
   Kynttilänjalka oli kyllä löytö! Tällaisen marmorifanin oli sitä ihan mahdotonta vastustaa :)
   Kaunis kiitos kehuista! Pitäisi itsekin muistaa antaa positiivista palautetta ja kiitosta omille suosikkibloggareille, niin kivalta se tuntuu ja antaa tsemppiä jatkaa! Sinullakin on ihan huikean kaunis koti ja silmiä hivelevän laadukkaita kuvia <3

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)