11.2.2017

Nyhtökaurapitaleivät



Lauantaihuomenet! ❤

Nyt olisi luvassa sellaisen kasvisruuan resepti, että kelpaa paatuneelle lihansyöjällekin! Jos lehtijuttuja on uskominen, me suomalaiset ei osata hyödyntää uusia lihaa korvaavia ruoka-aineita. Mutta silti aina kauppareissulla Prisman nyhtökaurahylly on ammottanut tyhjyyttään. Kuulin että sinne pitäisi mennä jonottamaan jo heti aamusta, jos mielii saada oman pakettinsa. Mutta tällä viikolla kauppareissulla onnisti, hyllyssä oli vielä maanantaiaamupäivällä muutama paketti jäljellä. Nappasin paketin tomaatilla, savustetulla paprikalla ja lehtipersiljalla maustettua nyhtökauraa kärryyn ja mietin mitä siitä tekisin. Kauppareissun aikana mieleen tuli itsetehdyt pitaleivät, välissä barbequekastiketta, nyhtökauraa, salaattia, tomaattia ja tsatsikia.


 Aloita tekemällä pitaleivät, jos et halua käyttää valmiita. Pitaleivät on tosi helppo tehdä itsekin ja ne maistuvat vaikka ihan kinkulla ja juustollakin täytettynä. 

~ Nyhtökaurapitaleivät ~ 

Pitaleivät 8kpl :
  • 3dl lämmintä vettä
  • 1pss kuivahiivaa
  • n. 7½ vehnäjauhoja
  • 1tl suolaa
  • 1rkl öljyä
Sekoita kulhossa kuivat aineet ja lisää öljy sekä lämmin vesi. Vaivaa taikina hyvin ja jätä kohoamaan liinan alle. Leivo taikinasta jauhotetuin käsin 8 leipää, painele ne litteiksi pellille leivinpaperin päälle. Laita liina päälle ja anna taas kohota puolisen tuntia. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen ja paista kohotettuja leipiä n. 5-7 minuuttia uunista riippuen.

Halkaise pitaleipiin aukko ja täytä pitat lämmitetyllä nyhtökauralla (mausta halutessasi vielä ripauksella suolaa ja pippuria), barbeque-kastikkeella, salaatilla, tomaatilla ja tsatsikilla. Tsatsikin voit valmistaa sillä välin kun pitaleivät kohoavat, tai käyttää kaupan valmista. Tosi hyvää! Suosittelen ennakkoluulottomasti testaamaan :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! :)