20.7.2017

Keittiön pintaremontti maalaamalla
Kaupallinen yhteistyö Colornova Oy: kanssa.

 Nyt vihdoin ja viimein postauksen pariin, joka on antanut odottaa itseään iät ja ajat! Muistatteko kun jokin aika sitten pähkäilin täällä mitä ihmettä keksisin tehdä meidän keittiölle? Vaihtoehtoja punnittaessa päädyttiin lopulta kalusterunkojen maalaamiseen valkoisiksi, tavoitteena raikastaa keittiön vähän tunkkaista ja vanhanaikaista lookia. Keittiön, jossa touhutaan paljon veden kanssa ja on suuriakin lämpötilanvaihteluita, ajatus pintojen muovittamisesta Dc fixin alle tuntui jotenkin puistattavalta, vaikka tiedän että monet sitä suosivatkin. Koska rungot olivat ehjät ja keittiö muuten vielä hyvinkin toimiva, toivoimme maalaamalla saavamme keittiöllemme muutaman lisävuoden.

 Maalimarkkinoilla on lukuisia kalustemaaleja, mutta yksi näistä veti vertailussamme pisimmän korren helppoudellaan ja mainostetulla kestävyydellään. Olin ennenkin törmännyt V33 merkin maaleihin, lähinnä pienen budjetin kylpyhuoneremonteista lukiessa, merkiltä kun löytyy varsin toimiva maali kaakeleille. Otin yhteyttä V33- maalien maahantuojaan Colornova Oy:n ja sain testiin kalusterungoille sopivan Kalustemaalin.


V33 Kalustemaali on kehitetty erityisesti melamiini- ja laminaattirungoille ja kalusteoville. Maali on vesiohenteista, valumatonta eikä se vaadi erikseen pohjamaalia tai pintojen hiomista. Huolellinen pesu soodapohjaisella maalarinpesulla riittää. Valmis maalattu pinta hylkii likaa, kestää hyvin puhdistusaineita ja on iskun ja hankauksen kestävä. Sävyvaihtoehdot tuotteessa ovat valkoinen, luonnonharmaa, tummanharmaa sekä uutuutena musta, joka tuli markkinoille helmikuun lopulla. Me valitsimme runkojen maaliväriksi valkoisen. 

 Aloitimme suojaamalla maalarinteipillä seinät ja pinnat joita emme halunneet maalata. Koska kaapistojemme väri on niin tumma, peittävän pinnan saamiseksi maalasimme pinnat neljään kertaan. Vaaleammille pinnoille uskoisin kahdenkin maalikerroksen olevan riittävä. Maali on ohutta ja kuivuu nopeasti, mutta pidimme varmuuden vuoksi kerrosten välillä aina noin vuorokauden kuivumisajan. Maalasimme kaikki näkyvät runko-osat, sivuilta ja alapuolelta, sekä kaapistojen päältä, vaikka ne eivät näykään. Tumma runko loi kuitenkin varjoja kattoon, joka poistui maalattuamme rungot myös niiden yläpuolelta. Tumma kalusterunko näkyi myös kaapinovien väleissä, joten nekin on kaikki maalattu neljään kertaan. Välineinä käytimme lyhytnukkaista telaa, sivellintä ja vaahtomuovitelaa. Lyhytnukkaisella telalla maalaaminen oli nopeaa, mutta tykkäsimme enemmän vaahtomuovitelan jättämästä täysin sileästä pinnasta. Niinpä telasimme aina viimeisen kerroksen vaahtomuovitelalla. Sivellin taas oli ehdoton pieniin nurkkiin. 


 Olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen! Keittiön ilme raikastui valtavasti, eivätkä pinnat näytä maalatuilta kuin aivan läheltä. Maali on riittoisaa, yhdellä litralla maalia maalaa noin 12m2 yhteen kertaan. Vesiliukoisuus teki välineiden puhdistamisesta helppoa, eikä maali haissut voimakkaasti. Keittiö oli koko maalausurakan ajan meillä käytössä. Ja kuten remonteilla yleensä, oli tässäkin muutamia mutkia matkassa. Mikään niistä ei kuitenkaan johtunut itse tästä maalausurakasta. Liesituuletin hajosi projektin alkumetreillä ja tuotti hiukan harmaita hiuksia ja urakan venymistä. Lisäksi yksi kaapiston ovi irtosi saranoineen kalustelevystä ja sen uudelleen kiinnitys vaati rungon fiksausta.

 Ja kuten tarkkasilmäiset saattoivatkin jo huomata, on eräs kolonen yhä valkoista maalia vailla :) Keittiön ollessa käytössä koko projektin ajan, emme ole saaneet aikaiseksi vetää kylmälaitteita pois paikoiltaan muutamiksi päiviksi ja maalata runkoja niiden sivuilta. Tällainen pieni keskeneräisyys on kyllä niin ärsyttävää että homma täytyy koittaa hoitaa pikimmiten. 

 Tässä vielä muutama kuva muutoksesta ennen ja jälkeen, kaikki ennen- kuvat voit kurkata tästä Keittiöremppa-ajatuksia postauksesta.


Kiitos Colornovalle maaleista ja maalausvinkeistä! Miltäs näyttää meidän pienen pintarempan kokenut keittiö? Aikamoinen muutos pienellä vaivalla! Näin itse kokeiltuna uskallan suositella kalusterunkojen maalaamista muillekin :) Keittiö sai rutkasti lisää valoisuutta ja raikkautta.
* Maalit saatu blogiyhteistyönä Colornova Oy:lta

10 kommenttia:

 1. Tosi hieno tuli! Iso työ suojata paikat ja maalata neljään kertaan. Mutta kyllä kannatti ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mutta teillä siellä vasta remppa onkin meneillään, nostan hattua sille projektille :)Toi suojaus on kyllä aina se työläin osuus, itse maalaus sujuukin sitten jo nopeasti!

   Poista
 2. Muutos kyllä kannatti, paljon valoisampi ja raikkaampi nyt!

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno muutos! Tämä olikin minulle ajankohtainen postaus, sillä meillä olisi samanlainen projekti edessä. Hyviä vinkkejä ja maalisuositus kuulostaa hyvältä. Meillä ehkä aavistuksen luonnonvalkoiset ovet, joten täytyy nyt vielä mallailla vitivalkoiseen. Mitä luulet, onko tuo valkoinen sävyltään ihan paperin valkoinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! V33 valkoinen on todella vitivalkoinen, eikä näitä maaleja voi sävyttää. Maalausajatuksesta en sinuna kuitenkaan luopuisi, mutta valitsisin ehkä jonkun sävytettävän maalin, esim. Tikkurilan Helmen tai Empiren.
   Tsemppiä maalaukseen! :)

   Poista
 4. Hei
  Näin muutaman vuoden käytön jälkeen, onko maali pysynyt hyvänä? Oletko edelleen tyytyväinen ratkaisuun maalata vai suositteletko ennemmin odottamaan keittiöremonttia?

  VastaaPoista
 5. miten on maali pysynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne postaukseen olikin tullut vielä kommentteja joita en ollut huomannut! Maali on pysynyt erittäin hyvin, ainoa missä näkyy vähän tummaa alkuperäistä runkoa on sokkeli, josta aina viistää imurilla. Mutta sekin näkyy vain vaalean harmaana juovana. Tällä saatiin monta vuotta lisäaikaa keittiölle, joka muuten oli kunnossa mutta meille väärän värinen :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)