7.8.2017

Kodinhoitohuoneen muutos 
Heippa! Se olisi sitten elokuu meilläkin arki alkamassa. Lapset lomailevat vielä torstaihin saakka, jolloin Mandi aloittaa kakkosluokan ja Sisulla alkaa päiväkoti. Sisuhan on tähän saakka ollut kotona hoidossa, joten suuria muutoksia on luvassa tälle viikolle. Uskon hoidon aloituksen kuitenkin sujuvan hyvin, sillä Sisu selvästi jo odottaa ja kaipaa ikäistään leikkiseuraa.

Meillä on kodinhoitohuoneessakin tapahtunut pientä pintafiksausta. Keittiön raikastaminen maalaamalla sai aikaan kipinän päivittää hiukan myös kodinhoitohuonetta. Täältä en itseasiassa koskaan ole tainnut ottaa yhdenyhtäkään kuvaa ennen tätä, joten niitä ennen- kuvia ei ikävä kyllä ole näyttää. Mutta muutos on melkoinen! Tässäkin mentiin vain maalin ja muutamien sisustusjuttujen voimalla, eli hyvin pienen budjetin päivityksestä on kyse. Ja kyllä se siivouskin vaan ihmeitä tekee. Mutta onkohan kenelläkään tämä tila koskaan siisti, ei telineellä kuivuvaa pyykkiä, sikinsokin lojuvia kenkiä, hiekkaa lattialla...?

Pyhitin yhden viikonlopun kodarin siivoamiseen ja maalasin samalla ennen pähkinänvärisen laminaattityötason valkoiseksi. Tähän meiltä löytyi entuudestaan Tikkurilan Paperinvalkoiseksi sävytettyä Helmi kalustemaalia. Pesin tason huolellisesti soodapohjaisella maalarinpesulla, suojasin maalarinteipillä reunat ja altaan. Pohjamaalasin tason kertaalleen Helmi pohjamaalilla ja kalustemaalilla maalasin muistaakseni kahteen kertaan.

Toin tasolle huonekuusen muodossa vähän vihreää, ostin uuden suuren harmaan huopaisen pyykkikorin puhtaalle kaappiin vientiä odottavalla pyykille. Aiemmin pyykkipinot odottivat tänne johtavien kivirappusten päällä kaappiin menoa. Vaihdoin saippuapullon mustaan, rätin mustavalkoiseen ja ostin lattialle mustan pyöreän juuttimaton, jossa kura ei näy. Hankin säilytyskalusteeksi mustan ritiläpenkin, jonka alla on pyörillä olevat tilavat laatikot. Täällä pysyvät käden ulottuvilla mutta katseilta piilossa lasten kuravaatteet, kypärät jne. Penkillä on kiva laittaa istuen saappaat jalkaan.

Missä te muut muuten säilytätte jauhesammutinta? Tuo hengenpelastajamööpeli on niin suuri ja ruma ettei sitä saa naamioitua mitenkään :D Tuolla se nyt möllöttää penkin vieressä lattialla.

Kodarista meillä on käynti ulos terassille (tässä kuvassa ulko-ovi on heti oikealla) ja vasemmalta lähtevät rappuset käytävään jolla on lastenhuoneet ja toinen WC. Kuvasta katsoen heti selän takana on käynti saunaosastolle.

 Siellä voidaankin käydä joku toinen päivä! Tässä pieni sneak peek:Aurinkoa teidän viikkoon toivotellen!2 kommenttia:

 1. Meillä alkaa tässä syksyn aikana kodinhoitohuoneen remontti, laitetaan kaikki pinnat ja kaapit uusiksi sekä ainakin pesutorni sekä ilmankuivaaja menevät vaihtoon. Olemme myös vähän kahden vaiheilla laittaisimmeko huoneen yhteyteen WC:n, meillä kun on vain yksi vessa ja iso perhe niin se voisi kyllä helpottaa kiireisiä aamuja. Tuo jauhesammutin on kyllä yksi murheenkryyni, tuolla nurkassa se meilläkin kököttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa aikaa teillä kun saa uutta ja raikasta pintaa kotiin! Ehdottomasti suosittelen samaan syssyyn tekemään sen toisen vessan jos sille vain paikka löytyy, se on meidän neljän hengen perheessä ihan ehdoton! Kaikilla on aina vessahätä yhtä aikaa :D
   Ja vieläkään en ole tuolle jauhesammuttimelle löytänyt järkevämpää paikkaa... Mutta nyt niitä ilmeisesti tehdään myös valkoisina, sellaisen voisi helpommin laittaa seinälle näkyvään paikkaan jossa se olis tarkoituksensa mukaisesti helposti saatavilla mutta ei ihan huutomerkkinä :) Tuu vaikka kertomaan jos keksit teidän jauhesammuttimelle jonkun hyvän paikan!
   Aurinkoista loppukesää!

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)