8.10.2017

Joulu 2017 | IKEA & JYSK Sateista sunnuntaita! Näin märkänä ja harmaana lokakuun päivänä on jo ihan hyvä hetki kääntää katseet kohti joulua, eikö? Kun alkaa olla selvää että sitä kauniin kuulasta ja lämmintä syksyä on  yhtä myöhäistä ja turhaa odotella kuin mennyttä kesääkin. Meillä joulu koristeineen on jo usean vuoden ajan mennyt melko samoilla sävyillä. Väri-iloitteluun ei joulunakaan meillä poiketa, vaan joulun tunnelma tuodaan kotiin pehmeillä tekstiileillä, luonnonmateriaaleilla, kynttilöillä ja kukilla. Värimaailma noudattaa samaa linjaa kesät talvet. Murrettujen värien rinnalle juhlavuutta tuodaan ripauksella hopean ja messingin sävyjä lähinnä kynttilälyhdyin ja kuusenkoristein.Keräsin tähän postaukseen muutamia herkkupaloja IKEAn ja JYSKn tulevista jouluvalikoimista. JYSKn joulu saapuu myymälöihin jo ensi viikolla, IKEAn joulu taas on nähtävissä myymälöissä 16.10 alkaen. IKEAn mallisto on saanut vaikutteita karun kauniista Islannista, sävymaailma viileän harmaa- valkoinen, maustettuna muutamilla perinteisen punaisilla yksityiskohdilla, luonnonmateriaaleilla ja vaaleanvihreällä. JYSKn mallistosta on tänäkin vuonna saatavilla jenkkiläisen kirjavia muovikoristeita värivaloineen, joihin lapset jostain syystä aina ihastuvat :) Jouluvalovalikoima on JYSKssä aina hyvä, löytyy valoja ulos ja sisälle, patteri- ja verkkovirralla. Onneksi valikoimassa on jotain meille maanläheisistä sävyistäkin pitäville, mutta tässä toivoisin kyllä JYSKltä uudistusta modernimpaan suuntaan. Se tervetullut muutos on jo näkynyt kodin sisustus- ja huonekalupuolella, mutta jouluvalikoimaan on edelleen otettu mukaan ne vilkkuvat muovikrääsät. No, ehkäpä ensi vuonna mallisto on jo paremmin skandityyliin istuva.

 JYSKn joulutyynyjä, perinteistä joulunpunaista ja havunvihreää.Näitä IKEAn valikoimassa tänä vuonna myös harmaana löytyviä isoja paperitähtiä ostin itsekin viime vuonna. En kuitenkaan osannut laittaa niitä meille mitenkään järkevästi esille. Se, mikä näissä mainoskuvissa toimii loistavasti, ei toiminut ainakaan meillä. Ehkäpä kuitenkin yritän taas tänä vuonna sommitella isoista paperitähdistä meille jonkin asetelman roikkumaan, niin kivalta ne tässäkin kuvassa näyttävät...

 Hauska keraaminen vihreä käpyvaasi JYSKltä, perinteisiä jouluisia lumisadepalloja ja oksista kieputettu kranssi.


 Näitä JYSKn lasisia hyasinttiruukkuja odotan innolla ja niitä täytyy ehdottomasti hankkia muutama. Viime joulun alla tällaisia juuriruukkuja yritin etsiä tuloksetta, tänä vuonna tiedän mistä niitä löytää. Ja ne myydään varmasti hetkessä loppuun, joten näiden hankkimista ei kannata jättää joulukuulle!


 IKEAn tunnelmallista joulua. Ihanat rauhalliset sävyt. 

JYSKstä löytyy tänä jouluna paljon erilaisia joulun ikikasveja, valoilla ja ilman. Nämä alla olevat havupuut ovat omat suosikkini. Tai sitten hakee IKEAn tapaan maljakkoon aidon männynoksan ja ripustaa siihen punalakkisia pikkutonttuja :)Meillä on jo muuten ekat joulutortut leivottu kuukausi sitten ja eilen kauppareissulla katselin sillä silmällä tämän vuoden uutuusglögejä. Ne jäivät toistaiseksi kauppaan, mutta luulenpa että ensi viikon rankkasateita meillä katsellaan viltin alla kuumaa glögiä siemaillen :)

 
* Postauksen kaikki kuvat IKEA ja JYSK
 

8 kommenttia:

 1. Oi, mitä ihanuuksia! Tykkään selkeistä jay ksinkertaisista muodoista joissa on jokin kiva tvisti kuten näissä. Ihan kohta pääsee sisustamaan jouluista tunnelmaa kotiin, jipii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiteytit hyvin minunkin mieltymykseni, yksinkertaista muttei tylsää! Juuri se pieni twisti tekee tuotteesta mielenkiintoisen :)
   Vielä hetken kun malttaa tätä pimeyttä, niin kehtaa jo laittaa ekat tunnelmavalot esille, jee!

   Poista
 2. Ihania juttuja! Täällä on tällä viikolla jo pohdittu milloin sitä voisi leipoa ensimmäiset joulutortut, mutta täytyy vielä hetken toppuutella.. Ehkä sitten kun Halloweenista on päästy yli, niin kehtaa alkaa fiilistellä enemmän joulua.. :D Innolla siis täälläkin jo odotellaan jouluhömpötyksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi, multa on jäänyt nämä viimeisimmät kommentit vallan huomaamatta :/
   Sielläkin varmaan on jo joulua laiteltu pikkuhiljaa esille, täällä tuntuu meno vain yltyvän kunnes ehkä taas joulukuun puolessa välissä iskee ahdistus ja alan karsimaan just ennen jouluaattoa ;)
   Mutta just se joulun odotus ja kaikki se hömpötys on parasta <3

   Poista
 3. Noita hyasinttiruukkuja pitää ehdottomasti hankkia! Pitääkin tulla Jysk:iin joku päivä ostoksille. Täällä kanssa odotellaan että koska sitä kehtaa viritellä "jouluvalot" esille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa jollet vielä ole ehtinyt! Meillä ainakin oli näitä maljakoita vielä jäljellä :)
   Kai oot jo kehdannut viritellä valot? Kyllä nyt viimeistään jo kehtaa! :)

   Poista
 4. Ihanan jouluisia juttuja! Kivaa joulun odotusta♥

  http://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, molemmilla ihania joulujuttuja valikoimissa, IKEAlla ja JYSKillä :)
   Kivaa joulufiilistelyä sinne myös <3

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)