15.11.2017

Tuoksufriikki tulee kynttiläkaapistaKyllä. Olen huonetuoksufriikki. Ja kynttiläfriikki. Ei tämä tunnustus tarvinne edes sen kummempaa kaapista ulostuloa, mutta saanpahan samalla syyn esitellä tämän addiktioni alttarin, uuden kynttiläkaapin! Sillä tottahan nämä ihanat tuoksuvat ja kimaltavat kynttilät ansaitsevat päästä kunnolla esille. Meillä poltetaan kynttilöitä hurjat määrät joka ilta. Hiukan kyllä hirvittää mitä tämä tekee meidän sisäilmalle, joka usein nukkumaan mennessä on sammuvien kynttilöiden savusta sakeana...


 Samalla kun kaapin meidän aulaan kokosimme, laitoin jo pienesti joulua esille. Huonekuuset ovat meillä ympäri vuoden, mutta vasta näin joulunaluskuukausina ne miellän jouluisiksi. Muulloin ne ovat vain kivoja ja helppoja ikivihreitä. Paperitähti pääsi kynttiläkaapin päälle ja tähänastisista Blossa- glögipulloista suosikkini vuoden 2012 valkomusta pullo ilahduttaa edelleen kynttilänjalkana.


 Tässä IKEAn mustassa vitriinikaapissa ihastuin kaapin sivujen laseihin, näin tumma ja massiivinen kaappi on heti jotenkin paljon kevyempi. Tuo aulan turhanpäiväinen nurkkaus sai heti enemmän merkitystä olemassaololleen. Ovet ovat liukuovia, joten kaappi ei vaadi paljon tilaa ympärilleen sen puolesta.


 Vahvimmin tuoksuvat kynttilät säilytän polttamisen välillä lasikuvun alla. Yleensä suosin kynttilöissä vaniljaisia tuoksuja, mutta tuo etualan kullankimaltava yksilö on iloinen ja yllättävä vahinko. Tilasin ihan toisen kynttilän, mutta paketista kuoriutuikin tämä männyntuoksuinen. Ensin moka harmitti, sillä en todellakaan jaksa alkaa palauttamaan yhtä tuoksukynttilää. Kynttilä kuitenkin osoittautui todella kivan tuoksuiseksi, enkä varmasti olisi ominpäin tähän ikinä muuten tarttunut.En olisi uskonut tätä sanovani, mutta minäkin jopa olen alkanut jo pienesti kaivata lunta. En sitä lumessa kahlaamista, auton hangesta esiin kaivamista enkä lumitöitä. Mutta sitä valoisuutta ja kuran määrän vähenemistä. Olen jotenkin viime viikot ollut todella väsynyt. Jouduin jokin aika sitten pitkälle antibioottikuurille. Nyt reilun kuukauden lääkkeiden napsimisen jälkeen elimistö onkin sekaisin kuin seinäkello ja näiden vahinkojen korjaamiseen, jota kuuri varsinkin ruuansulatuselimistölleni sai aikaan, kuluu varmasti vielä viikkoja ellei kuukausia. Olen yrittänyt yrityksen ja erehdyksen kautta opetella mitä ruokia vatsani sietää ja mistä taas seuraa hirvittävät kivut ja krampit. Vahvalla D- vitamiinilla ja probiooteilla yritän hoitaa vastustuskykyä ja suolistoa kuntoon. Veljeni kanssa isänpäivänä pikaisesti juteltiin FODMAP- menetelmästä, johon varmasti aion myös perehtyä. 
Onneksi vatsa on vielä sietänyt lasillisen hyvää punaviiniä silloin tällöin, muuten olisin jo tosi syvällä masennuksen suossa, heh ;)

Pitäkää te paremmin itsestänne huolta ❤


4 kommenttia:

 1. Oi miten kaunis kaappi! Ja ihanan näköistä teillä muutenkin :) Mulla on vielä tähdet pysynyt säilössä, jospa ensi viikolla alkaisi viritellä joulua kotiin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihastuin tähän vitriiniin heti sen yhdellä Instatilillä nähtyäni ja nyt se vilahteleekin mun Instafeedissä jatkuvasti :) Se on kyllä ihana!
   Kyllä joulua nyt voi jo esiin kaivaa, ei niitä koristeita sitten enää joulun jälkeen jaksa kauaa katsella :)

   Poista
 2. Niin ihana kaappi että aloin mielessäni pyörittelemään josko meillekin sellainen mahtuisi mutta ei valitettavasti tässä tilanteessa, joka nurkka on jo täynnä :/
  Itselläni on myös ollut ongelmia mahan kanssa jo useits vuosia ja juuri sain tietää tästä FODMAP-menetelmästä. Eilinen kauppareissu menikin sitten liikennevalotaulukkoa tuijotellessa että mitä pitäisi syödä ja mitä vältellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli onneksi juuri tälle vitriinille sopiva nurkka tuossa aulassa, mutta olisin toisaalta voinut heivata olohuoneen valkoisen Bestå- vitriininkin pois tämän tieltä, niin ihana tää on ;)
   Ai sä oot jo ryhtynyt FODMAPn kanssa sanoista tekoihin. Olisi kiva kuulla miten se sulla auttaa ja onko hankala elää sitä menetelmää noudattaen. Tsemppiä sullekin oikuttelevan vatsan kanssa!

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)