19.12.2017

Joulun väri on havunvihreä


 

 Tip tap! Täällä valmistaudutaan esikoisen joulujuhlaan. Punainen pitsimekko on silitetty ja tonttulakin letit oikaistu. Ilmassa on jännitystä! Minulla oli tänään viimeinen vapaapäivä ennen aattoa, eikä liene kenellekään yllätys etten ehtinyt tehdä puoliakaan siitä mitä piti. No, koti on päällisin puolin siistitty ja koska vietämme sukujoulun, ruokahuolto jakautuu muillekin kuin meille. Äitini tuo perinteisesti joululaatikot ja rosollin, anoppi joulukalan ja me paistamme isäni tuoman kinkun aatonaattona. Leipomiset on leivottu, joulutortut paistan aattona, muuten mennään helpoilla ja nopeilla jouluherkuilla kuten puoloffeella ja mutakakulla. Taatelikakku onneksi senkuin paranee jääkaapissa, joten sen olen tehnyt jo edellispäivänä.Joulukoristeissa mennään samalla linjalla kuin aiempinakin vuosina, tosin tänä vuonna ihastuin havunvihreään. Hankin  meille sohvalle ihanan tummanvihreän viltin ja samettisen tyynynpäällisen. Tämän huimempaan väri-iloitteluun ei meillä revetä joulunakaan ;) Koristeissa uutena sävynä on messinki, se näyttää pitkään jatkuneen kromikauden rinnalla kivan lämpimältä. Lisäksi aidot kynttilät, kausivalot ja tuoksuvat joulukukat luovat joulun tunnelman. Mutta kaikista koristeista upein on tietenkin etuoikeutetusti upea pehmeäneulasinen, tuoksuvainen balsamikuusi. Fiilistelin hetken ihanan pelkistettyä joulukuusta koristeinaan vain tuikkivat valot ja valkoiset satiinirusetit, kunnes päästin lapset kuusen kimppuun: nyt se jo onkin näistä kuvista poiketen kuorrutettu glitterillä ja kimalluksella. Well, I had my moment ❤ Lasten huoneissa koristeissa on vähän enemmän väriä, tosin kovin paljon joulua ei sinnekään laitettu. Sisulla on muutamat kausivalot huoneessaan muutenkin, nyt sinne laitettiin lipaston päälle vielä suloinen jouluauto kuusi katollaan.

 Mandin huoneessa pikkuinen joulukuusi ja kultaiset yksityiskohdat luovat jouluista ilmettä.


 Haluan toivottaa teille kaikille ihanille lukijoillekin jo tässä vaiheessa ihanaa, rentoa ja stressitöntä joulunaikaa. Nauttikaa! Toivottavasti ehdin vielä poiketa tänne ennen aattoa, mutta jos en niin insta päivittyy pyhinäkin :)2 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Nyt täytyy kysyä tästä balsamikuusesta, mikä se sellainen on ja lisäksi mikä on tuo ihana kuusikoriste teidän olohuoneen pöydän päällä? Hyvää ja rauhallista joulua!

  Saara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Balsamikuusen oikea nimi taitaa olla balsamipihta. Viljelty, pehmeäneulasinen kuusi joka tuoksuu erityisen hyvältä :)
   Kuusikoriste on JYSKstä.
   Hyvää joulua sinne myös!

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)