20.1.2018

Kinuskinen bostonkakku



Ihanaista viikonloppua!

Kuuluuko siellä tammikuuhun herkkulakko, sokerivieroitus tai laihis? Tää postaus ei ole sitten teille ;) Nyt seuraa nimittäin lupaamani överipullakakun ohje! Nämä hämärässä räpsityt kuvat eivät tee tälle herkulle oikeutta, mutta maku on sitäkin parempi. Tässä pullassa ei kaloreita säästellä. Pullakakku on sisältä reilusti kanelinen, ulkopuolelta kinuskisen tahmea, sokerikuorrutteinen ja herkullinen. Parasta juuri uunista tulleena nyhtöpullana, josta jokainen saa sormin repiä itselleen herkkupaloja. Ei siis kevyttä eikä varsinkaan siistiä syötävää! Okei, teitä on varoitettu ;) Ohjeesta tulee kaksi pullakakkua, tai yksi kakku ja lopusta voit tehdä vaikka tavallisia korvapuusteja. Itse teen aina pullataikinan ilman munia, näin pullista tulee superpehmeitä!


~ Kinuskinen bostonkakku ~

Pullataikina
5dl punaista maitoa
1pkt tuorehiivaa
1 putki jauhettua kardemummaa
2dl sokeria
2tl suolaa
1tl vaniljasokeria
150g pehmeää voita
n.10-11dl vehnäjauhoja

Kinuskiin
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria

Lisäksi pullien väliin kanelia, sokeria ja voita, sekä halutessasi vuokaan pekaanipähkinöitä. Pullakakun koristeluun tarvitset joko valmista sokerikuorrutetta tai tomusokeria ja vettä. Itse kokeilin molempia ja valmis kuorrute pysyi kauniimmin kakun päällä, kun taas itsetehty tuntui sulavan ja hukkuvan kakun sisään. Kuvissa suorakaiteen mallisen kakun päällä on valmis kuorrute ja pyöreän kakun päällä itsetehty.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää kardemumma, sokerit ja suola. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta lopuksi sekaan pehmeä voi. Vaivaa taikinaa huolellisesti. Peitä taikina leivinliinalla ja siirrä taikinakulho esimerkiksi mikroon puoleksi tunniksi kohoamaan. Se on sopivan vedoton paikka. Tee sillä aikaa kinuski:

Sekoita kerma ja fariinisokeri kattilassa ja anna kiehua hiljalleen kunnes kinuski sakenee. Siirrä pois levyltä jäähtymään.

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Voitele voilla kaksi 20cm irtopohjakakkuvuokaa. Voit käyttää myös esim. leipävuokia, mutta niistä kakun irrottaminen on hankalampaa. Murenna vuoan pohjalle noin kourallinen pekaanipähkinöitä ja valuta niiden päälle kinuskikastiketta. Säästä kastiketta vähän myös pullien päälle.

Kauli taikinasta kaksi suorakaiteen mallista levyä. Levitä levyille pehmeää voita, reilusti kanelia ja sokeria. Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa muutaman sentin viipaleiksi. Lado viipaleita leikkauspinta ylöspäin kakkuvuokaan kinuskin ja pähkinöiden päälle. Jätä hiukan kohoamisvaraa pullien väliin. Voitele pullat kananmunalla (tämä ei ole välttämätöntä) ja anna vielä kohota hetki liinan alla. 
Valuta loppu kinuski pullien päälle ja laita kakku uuniin noin 20 minuutiksi. Kannattaa laittaa vuoka pellin päälle uunissa, irtopohjavuoka saattaa falskata kinuskia. Seuraa ettei kakun pinta pääse tummumaan. Anna valmiin kakun hetki jäähtyä, kumoa se tarjoiluvadille ja koristele valuttamalla päälle sokerikuorrutetta. Nam!


Kuvan ihanan mukin ostin Prismasta, silläkin uhalla ettei sitä kultauksen vuoksi kannata pestä astianpesukoneessa. Muki on AmandaB:n ja sitä löytyy eri teksteillä. Vähän luksusta kahvihetkiin!

P.S Instan puolella on vielä huomiseen sunnuntaihin saakka menossa arvonta, jossa voit voittaa itsellesi edellisen postauksen ihanan nahkaisen iltalaukun kultaisella ketjuhihnalla.  

Kivaa viikonloppua murut!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! :)