27.5.2018

LEMPIJUTTUJA


 


 

Aurinkoista sunnuntaita!

Mulla olisi ollut tälle aamulle ihan toinen postaus julkaistavaksi, mutta teknisistä syistä (jotka eivät todellakaan ole mun vahvinta alaa) se siirtyikin tuonnemmaksi. Muutenkin tämä Blogger tuntuu toimivan ihan miten sattuu, heittelee kuvia mielivaltaiseen järjestykseen ja vaihtelee rivivälejä itsekseen. Eikä suostu mun tekstinmuokkauksiin. Olen nyt aamusta saakka yrittänyt muunmuassa saada tämän jutun kuvia suoraan linjaan ja rivivälejä kohdalleen, mutta nyt luovutan! Äh, ja mä kun haluaisin vain keskittyä kirjoittamaan enkä säätämään tekniikan kanssa. Joten nyt on mitä parhain aika vastata Simplified Living- blogin Jennan heittämään haastepostaukseen omista LEMPI jutuista. Kyseessä on siis aikuisten ystäväkirjan tapainen kiertohaaste omista lempparijutuista. Kiitos Jenna ❤ Let's do this!

Mikä on lempivuorokaudenaikasi?
Aamu. Ja jos vielä vapaapäivän aamu, niin sitä parempi! Koko päivä täynnä mahdollisuuksia ja tässä vaiheessa sitä vielä kuvittelee ehtivänsä vaikka mitä. Todellisuus iskeekin sitten siinä iltapäivällä, kun tajuaa että tämäkin mahdollisuuksien päivä on vain vuorokauden mittainen, eikä kaikkea suunniteltua ehdi mitenkään toteuttamaan. Toisaalta tykkään myös siitä hetkestä illalla, kun lapset on saatu nukkumaan ja on vihdoin aikaa omille jutuille. Voi kaivaa hyvän kirjan esille, lakata kynnet, juoda rauhassa kupin teetä tai vaikka lasin punaviiniä. Ah. Rauhallista.

Milloin on lempivuodenaikasi?
Ehdottomasti kevät / alkukesä. Kun luonto on täynnä vehreyttä, kukkia, tuoksuja. Lämpö ja vihreys on vielä niin uutta ja niin kaivattua pitkän talven jäljiltä, eikä mitään kevääseen liittyvää vielä pidä itsestäänselvyytenä, vaan jokaiseen perhosen lentoon ja linnun auluun suhtautuu suurella kiitollisuudella. Koko mahdollisuuksien kesä on vielä edessäpäin. Heti kun kevään ensimmäiset kukat lopettavat kukkimisensa, minua alkaa jo vähän ahdistaa. Kohta se kesä jo loppuu ;) 
Tykkään kyllä nykyään hurjasti myös alkusyksystä. Kuulaista ja värikkäistä päivistä, kirpeästä ja raikkaasta ilmasta ja syksyn mukanaan tuomasta arjen vakiintumisesta. Palataan rennon kesän jälkeen taas ruotuun niin koulun, töiden kuin harrastustenkin osalta. 
Mikä on lempipaikkasi kotona?
 Varmaankin sohvannurkka, siellä kun ehtii niin harvoin hengailla! Tykkään kyllä myös hääräillä keittiössä.

 Miten vietät lempipäivääsi?
Lempipäivä on tietysti vapaapäivä. Herään ilman kellonsoittoa hyvin nukutun yön jälkeen. Ajoissa, jotta päivästä ei mene puolta nukkumiseen. Ei satu mihinkään. Tällä hetkellä tuo on se tärkein juttu mun elämässä, kuinka vanhukselta sitä ihminen voikin kuulostaa ollessaan alle nelikymppinen! Hyvän aamupalan jälkeen voisi koko perheen voimin keksiä jotain kivaa tekemistä. Lapsetkin ovat kerrankin sovussa keskenään. Kivan päivän jälkeen voisi lapset viedä isovanhemmille ja illalla olisi tiedossa aikuisten kesken kiva ja rento illanvietto. Musiikkia, ilta-auringossa istuskelua, hyvää ruokaa ja illalla vaikka vielä jokin kiva ulkoilmakonsertti. Aika huippupäivä :)


Mikä on lempitapasi yllättää läheisesi?
Hyvä ruoka, usein joku leivontaan liittyvä. Yleensä minulla onkin tapana leipoa lasten kanssa aina vapaapäivinä. Korvapuusteja, sämpylöitä, porkkanakakkua tai mokkapaloja. Nam!
Mikä on lempiasusi?
Sellainen, missä tunnen itseni kauniiksi. Asu on sellainen, ettei sitä tarvitse miettiä. Paita ei ole liian lyhyt, housut eivät kiristä, eikä vaatetta tarvitse nykiä tai asetella mitenkään. Tällaisia luottovaatteita minulla on ihan liian vähän. 
 


  Mistä lempivaatteestasi et pystyisi luopumaan? 
Farkuista. Farkuista saa salonkikelpoiset juhlavammalla yläosalla ja rennot yhdistämällä niihin teepaidan ja hupparin.
 Mikä on lempijuomasi? 
Vesi ja maitokahvi.


Mikä on lempiruokasi?
 Rucolasalaatti grillatulla vuohenjuustolla toimii aina :)

Voiko lempiasioista kiisteellä?
 Voi, mutta se on turhaa. Jokaisella on omat lempparinsa ja se on hienoa!


Palaillaan alkuviikosta siihen tämänpäiväiseksi suunniteltuun, kosmetiikka-aiheiseen postaukseen!

1 kommentti:

Kaunis kiitos kommentistasi! :)