10.7.2018

MEILLE TULEE PIHASAUNA
Onhan ihan ok ja normaalia että on jo mielessään sisustanut lattiasta kattoon tilan, jota ei ole vielä olemassakaan? Kai tekin näette tuossa keskeneräisen terassilaudoituksen päässä ihan selvästi mustaksi käsitellyn viistokattoisen modernin pihasaunan? Terassilta löytyy musta rento loungesetti betonipöytineen, muutamia isoja istutusruukkuja ja lyhtyjä.

Saunarakennus on jaettu 6,1 m2 saunaosaan ja samankokoiseen oleskelutilaan. Puukiukainen sauna käsitellään mustanpuhuvaksi savusaunatyyliin. Saunatupaan vaaleaa puuta, pyöreä riippuva peili mustalla nahkahihnalla ja sen alle pieni musta lipasto hiusharjalle ja muulle tarpeelliselle pikkutavaralle. Lämpimänsävyinen ja lämpötilavaihteluita hyvin kestävä juuttimatto lattialla, kompakti vaalea vuodesohva ja pyöreä musta sohvapöytä. Iso rottinkinen kori, jossa voi säilyttää huopia harteille kietaistavaksi kun menee terassille istuskelemaan.

Kattoon valaisimeksi myös ulkotiloihin sopiva musta teräsvarjostiminen valaisin. Tekstiileiksi konjakin sävyä, sammaleen vihreää ja lämmintä okraa. Haaveilen myös pienenpienestä jääkaapista saunajuomille, jonka saisi integroitua kaapin sisään (ne edullisimmat kun ovat yleensä susirumia...). Musta SMEG olisi upea ihan sellaisenaan, mutta siihen ei valitettavasti budjetti riitä. 

Harmi vaan ettei hyvin suunniteltu todellakaan ole puoliksi tehty! :D  Meillä on saunamökkiä varten jo hankittuna kollaasikuvan alareunassa näkyvä VONGE loungesetti, pyöreä nahkahihnainen peili ja lyhtyjä. Mandin huoneessa on tällä hetkellä meidän entinen vierashuoneen valkoinen vuodesohva, joka voi tarvittaessa siirtyä mökkiin. Tosin ei tuo kuvan Ikealainen SANDBACKEN ole vuodesohvaksi älyttömän kallis, 349;  Matto, kori, sivupöytä, meriheinärahi, vuodesohva ja okran värinen samettityyny Ikeasta. Jyskistä suuret kukkakorit, loungesetti, kynttilälyhdyt, viltti ja saniaistyyny. Musta pyöreä sohvapöytä Ellos.

Tähän alla olevaan mustaan By Rydens SESSAK MAISON ulkovalaisimeen ihastuin nähdessäni sen messuilla Sähköasennus Karppelin osastolla. Valaisin on suunniteltu ulkotiloihin vaikka se näyttää sisävalaisimelta, eli olisi juuri täydellinen valinta saunamökkiin. 


Tuosta terassilaudoituksen alkupäästä on tarkoitus tehdä koko leveydeltään rappuset tänne ylös betoniterassille jossa seisoin kuvaa ottamassa. Täältä ylhäältä löytyy joskus tulevaisuudessa palju. Voisin tänne päivitellä saunaprojektin etenemistä jos teitä kiinnostaa seurata myös itse rakennusvaiheita?

Mahtavaa viikkoa just sulle toivottelen! ❤4 kommenttia:

 1. Ai että! <3 Jokaisen suomalaisen unelma! Ja nuo suunnitelmasi näyttävät todella tunnelmallisilta ja saunaan sopivilta. Kelpaa nauttia lämmöstä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihasauna on ollut haaveissa pitkään ja nyt se vihdoin toteutuu! Voi kumpa pääsiskin jo sisustamaan :)

   Poista
 2. Kiinnostaa todellakin! Lisää juttua saunaprojektista kiitos :) saattaa löytyä ideoita omaankin, joskus meille mahdollisesti rakennettavaan pihasaunaan/kesäkeittiöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva kuulla että kiinnostusta projektin päivitykselle löytyy! Kunhan homma tästä etenee niin laitan taas uutta postausta aiheesta tänne :)
   Hyvältä kuulostaa teidänkin suunnitelmat. Kesäkeittiö on meillä vielä suunnitteluasteella :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)