17.2.2019

IHANAT ÖLJYT IHONHOIDOSSA
 Moikkamoi! Käsi ylös kenen alkuvuosi on ollut yhtä matalalentoa? Jatkuva pieni kiire ja stressi päällä? Meillä ei oikeastaan täällä ole mitään sen vakavampaa sattunut, pieniä kommelluksia ja vastoinkäymisiähän ne kaikki vain loppupeleissä ovat. Molempien lasten kanssa on juostu lääkärissä, toiselta on kuvattu murtunutta sormea ja toiselta vääntyilevää polvea. Mandin muljuvasta polvesta löydettiin sama synnynnäinen vika kuin aikoinaan omastakin polvestani. Omalla kohdallani iso sääriluun katkaisun vaatinut leikkaus tuli eteen vasta pituuskasvun loputtua, en tiedä miten tällaisessa tapauksessa asia hoidetaan, kun pituuskasvu on vielä ihan kesken. Hiihtolomaviikolla käymme AAVA:ssa vielä lastenkirurgin juttusilla. 
Autotallistamme paljastui pari viikkoa sitten vesivahinko, kovat pakkaset olivat saaneet vesikiertoisen lattialämmitysputken hajoamaan ja veden vuotamaan betonilattian alle. Mittauksissa onneksi paljastui ettei vesi ole päässyt esimerkiksi asuinrakennuksen lattian alle, autotallin lattian piikkaus riittänee... Tässäkin ollaan viisaampia muutaman viikon päästä.
Mutta ajattelin itseasiassa tänään tulla tänne kertomaan miten huolehdin ihoni, hiusteni ja vastustuskykyni kunnosta näin talviaikaan! Aseita tässä taistelussa on käytössä itseasiassa useita, mutta tällä kertaa paneudun öljyihin, niin ulkoisesti kuin sisäisesti käytettäviin. Olen kokeillut vaikka ja mitä, ja nyt haluan esitellä teille ne mun suosikit :)Vahva D-vitamiini öljykapselissa

D-vitamiinia voisi jopa kutsua ennemmin hormooniksi, kuin vitamiiniksi. Niin suuri merkitys sillä on terveydelle. Se huolehtii luuston lujuudesta, ehkäisee osteoporoosia, pitää huolen aivojen ja hermoston toiminnasta, sekä parantaa vastustuskykyä. Sillä on iso rooli myös ihon ja limakalvojen kunnossa pysymisessä. D-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini ja kehottaisinkin kaikkia kiinnittämään huomiota että valitsette tämän vitamiinin öljykapselissa. Näin arvokkaan vitamiinin imeytyminen tulee maksimoitua ilman turhia täyteaineita.
Itse tilaan D-vitamiinin Iherbilta, tässä linkki viimeisimpään tilaukseeni jossa tuli vitskujen lisäksi ihonhoitotuotteita.


Kylmäpuristettu vehnänalkioöljy

Ensimmäiset pakkaset kun pärähtävät mittariin talvella, käteni alkavat halkeilla kuivuudesta, kasvojen iho kiristää hyvistä voiteista huolimatta ja nenäverenvuodot ovat jokapäiväinen riesa. Tällä luonnon ihmeöljyllä saan pidettyä kaikki nämä riesat poissa (kun vaan aina muistan tätä ottaa)! Kylmäpuristettu vehnänalkioöljy on väriltään tumman oranssia, tuoksultaan ja maultaan miedon pähkinäistä ja pullollaan kauneusvitamiiniksikin tituleerattua E-vitamiinia. E-vitamiini on vahva antioksidantti, se huolehtii limakalvojen ja ihon kunnosta. Ehjät limakalvot taas ovat edellytys hyvälle vastustuskyvylle. Tämän kanssa ei kuitenkaan kannata ahnehtia, E-vitamiinin liikasaanti johtaa K-vitamiinin puutokseen, joka taas mm. aiheuttaa verenvuototaipumusta. Maksimoidakseen E-vitamiin imeytymisen  ja hyödyt, se kannattaa nauttia öljymäisessä muodossa (kuten vehnänalkioöljynä) ja ottaa kaverina C- vitamiinia. Itse otan tätä reilun tl joka päivä sellaisenaan lusikalla. Kylmäpuristettua vehnänalkioöljyä löytyy luontaistuotekaupoista ja -osastoilta, usein kylmäkaapeista.


Jojobaöljy

Öljy, joka ei itseasiassa ole öljy laisinkaan, vaan +10 asteessa nestemäiseksi muuttuvaa vahaa. Jojobaöljyn koostumus on hyvin lähellä ihon omaa luonnollista rasvaa, joten se sopii erittäin hyvin tasapainottamaan kaikkien ihotyyppien toimintaa. Kuivaihoisella se kosteuttaa, seka- ja rasvaisella iholla hillitsee ihon omaa talituotantoa. Pieni määrä öljyä riittää ja parhaiten se imeytyy vielä puhdistuksen jälkeen kostealle iholle. Itse käytän jojobaöljyä kasvoille iltaisin. Puhdistuksen jälkeen taputtelen ihoon muutaman kerroksen Whamisan kosteuttavaa kasvovettä ja sen jälkeen pari pisaraa jojobaöljyä koko kasvoille, myös huulille. 
Hiuksiin tehohoitona ennen shampoopesua, hoitaa tehokkaasti kuivia latvoja. Jos reissuun pitäisi pakata vain yksi tehokosteuttava tuote kasvoille ja vartalolle, pakkaisin mukaan tämän. Tällä silottaa myös kuivat hiukset ja kosteuttaa kasvojen ja vartalon lisäksi kädet ja kynsinauhat. Esim. tämä luomulaatuinen  jojobaöljy on hyvä.

 MOSHI never mind- öljysuihke

Löysin MOSHIn tuotteet arviolta pari vuotta sitten Tallinnan reissulla. Ihastuin ensin yksinkertaisiin pakkauksiin ja hauskoihin tuotteiden nimiin, tarkemmin tutustuttuani myös pakkausten sisältöön. Tuotteet ovat edullista luonnonkosmetiikkaa. MOSHIn nykyisestä kohtalosta yritin etsiä tietoa, toivottavasti näitä vielä saa? Oma Never mind- pulloni alkaa olla lopuillaan ja ehdottomasti haluaisin tätä vielä lisää. Tässä sekoituksessa on käytetty ihon punoitusta ja ärtymystä laskevaa tomaattia ja karpaloa, sekä safflori- ja viinirypäleensiemenöljyjä. Runsaasti omegoita sisältävä kevyt suihkutettava öljy on ollut suosikki vartalon kuivien kohtien kosteutukseen. Lyömätön hilseileville ja kuivuudesta kutittavilla säärille.


Wella Luxe Oil

Tämä kulttimaineessa oleva, kaikkein huonokuntoisimpienkin hiusten pelastaja, ei ehkä raaka-ainelistaltaan näytä äkkiseltään kovin hyvältä. Mutta jos silikonit ja alkoholin pystyy antamaan anteeksi ja kokeilemaan, niin tästä ei luovu. Taivaallisen tuoksuinen öljyseerumi selvittää hetkessä hiukset pesun jälkeen, ei jätä niitä tahmaisiksi eikä öljyisiksi. Silottaa, kiillottaa ja näin useamman pullon käyttäneenä voin sanoa tämän myös todella hoitavan hiuksia pintaa syvemmältä. Raaka-aineista löytyy edellämainittujen pahisten lisäksi mm. manteliöljyä, jojobaöljyä ja arganöljyä. Wellan Luxe Oil ja paljon muuta kauneudenhoitoon löytyy edullisesti täältä.


Sellainen tietopläjäys tähän väliin, toivottavasti saitte jotain vinkkejä omaan ihonhoitoon. Olipas kiva ehtiä taas pitkästä aikaa tänne, toivottavasti täällä vielä pitkästä tauosta huolimatta joku käy juttuja lueskelemassa :) Jos teille tulee mieleen postaustoiveita, niin laittakaa tulemaan kommentoimalla blogin kautta, facebookin tai Instan kautta!

Rentoa sunnuntain jatkoa ja aurinkoista alkavaa viikkoa! ❤
* Postaus sisältää mainoslinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! :)